menu

  • 2016.04.01.

Ebzárlat

Cegléd Város Önkormányzatának Jegyzője tájékoztatja a lakosságot, hogy a Pest Megyei Kormányhivtal Ceglédi Járási Hivatala Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályának Járási Főállatorvosa a vörös rókák 2016. április 02-07. közötti időpontra tervezett veszettség elleni orális immunizálására 2016. április 23-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el Abony, Albertirsa, Cegléd, Ceglédbercel, Csemő, Dánszentmiklós, Jászkarajenő, Kőröstetétlen, Kocsér, Mikebuda, Nagykőrös, Nyársapát, Tápiószőlős, Törtel és Újszilvás települések közigazgatási területén.

Az ebzárlat időtartama alatt:
A tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetve a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal, vagy emberrel ne érintkezhessenek. Zárt udvarban a kutyák elzárását, vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek.A kutyákat tartási helyükről csak pórázon vezetve, szájkosárral szabad kivinni.

A település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát, macskát szabad kivinni a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével. Az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező vadászebek, a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei, a katasztrófamentő ebek, a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek a fenti korlátozások alól.

Az ebzárlat alatt befogott kóbor húsevőket a zárlat időtartamára hatósági megfigyelés alá kell helyezni.
Az ebzárlat alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény nem tartható.

www.cegled.hu

Kapcsolódó képek