menu

  • 2016.03.18.

Folytatódik a Kossuth tér felújítása

Április végén -a tervek szerint- már át is adják a Kossuth tér következő felújított szakaszát is.

A munkák már javában zajlanak. Kicserélik a térköveket, fákat ültetnek, padokat és kerékpártárolókat helyeznek ki. Természetesen mindezt úgy, hogy igazodjon a tér már felújított részeihez és a városképhez.

A Kossuth tér középső, Kazinczy és Alkotmány utca közötti szakaszának felújítása tavaly szeptemberben fejeződött be. Már akkor jelezte a város vezetése, hogy a munkát folytatni szeretnék, hogy egységes és szép arculatot kapjon a város egyik központi tere. A munkát ezen a héten el is kezdte a kivitelező.

Mótyán Krisztián településmérnök, Ceglédi Városfejlesztési Kft: ” Gyakorlatilag megkezdődtek a Kossuth tér negyedik ütemének felújítási munkái. Most a Pesti úttól a Kazinczy utcáig történik a térburkolat kicserélése. A munkát április 27-vel kell, hogy befejezze a kivitelező, hogy a következő ünnepen már átadhassák és újra birtokba vehesse a város és a lakosság.”

De mindezekkel egyidőben folytatódik a térkő felújítása a Református bazársor végéig. A tervezésnél fontos volt, hogy egységes képet kapjon a Kossuth tér ezen része. Vagyis azt az arculatot vigyék tovább, amit az úgynevezett Citromház előtti szakasznál is kialakítottak korábban.

Mótyán Krisztián: “Ugyanúgy fog kinézni, mint az előző kettő ütem, ugyanúgy lesznek padok, fák, a zöldséges árusítóhely az megmarad, de megújul. De uyanúgy meglesznek a kiülők az éttermekhez, fognak kapni új kerékpártárolókat.

A felújítás tehát a tervek szerint április végéig tart, de addig is az ezen a szakaszon található éttermek, üzletek természetesen megközelíthetőek lesznek.

Forrás: ctv.hu

 

Kapcsolódó képek