• 2016.02.18.

Sajtóközlemény – Nagykőrös

Hamarosan lejár az országos pályázat határideje

2016. március 15-ig nyújthatóak be a Nagykőrös Város Önkormányzata által meghirdetett „Félremagyarázott és elhallgatott igazság! Egy aljas kor aljas titkai” című pályázatra a pályaművek.
A pályázat fővédnöke: Dr. Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke.

Az országos, középiskolásoknak szóló pályázat célja: Sajnálatos módon egyre kevesebben élnek már azok az emberek, akik élő, hiteles kortanúkként mondhatják el a kuláküldözés és a téeszesítés valós folyamatait. Ezen pályázat keretében a középiskolás diákok egy-egy ilyen, a környezetükben (mely jelen esetben nem feltétlenül lakókörnyezetet jelen) élő személy felkutatásával, emlékeinek megörökítésével kell megmutassák, milyen is volt az egyén, egy család számára kulákká válni, megbélyegzettként élni, illetve milyen eszközökkel kényszerítették az embereket egykoron a téeszekbe.
A pályázat ösztönözni kívánja a diákokat ezen nem túl távoli korszaknak a mélyebb megismerésére.
A visszajelzések alapján a pályázat támogatói, remélhető sikerének előmozdítói között tudhatjuk mások mellett Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert, dr. Fazekas Sándor földművelésügyi minisztert, L. Simon László kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkárt, Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkárt, továbbá Palotás Józsefet, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal főigazgató-helyettesét.

A legjobbnak ítélt pályaművek szerzői a különdíjak mellett: I. helyen „Kiváló” minősítéssel 150 ezer Ft, II. helyen „Nagyon jó” minősítéssel 100 ezer Ft, III. helyen „Jó” minősítéssel értékelt dolgozataikért 50 ezer Ft díjazásban részesülnek. A részletes pályázati felhívás és a dokumentációk elérhetőek a www.nagykoros.hu/multfeltaras oldalon. Várjuk az elkészült pályamunkákat!

Polgármesteri Kabinetiroda, Nagykőrös