menu

  • 2016.02.02.

Hókirálynő 2. – Uránia mozi

Színes, magyarul beszélő, orosz animációs film, 78 perc, 2014

6 éven felülieknek ajánlott!

Vetítés(ek):

Patkós Irma terem
Február 18-24. (csütörtöktől-szerdáig)  16.15
Február 25-március 02. (csütörtöktől-szerdáig)  16.00

Rendező:
Aleksey Tsitsilin

Szinkronhang:
Orm magyar hangja – Schnell Ádám
Gerda magyar hangja – Kántor Kitty
Főnök magyar hangja – Faragó András
Király magyar hangja – Pusztaszeri Kornél
Hókirály magyar hangja – Háda János

Leírás

Élt egyszer egy kegyetlen, fagyos szívű Hókirálynő, aki egykor dermesztő télbe borította az egész világot. Hatalmát egy jószívű, bátor kislánynak, Gerdának sikerült megtörnie, amiben segítségére volt Orm, a troll. Orm egykor a Hókirálynő szolgálatában állt, ám végül a barátai kedvéért legyőzte gyávaságát, és szembefordult a félelmetes királynővel.
Az átok megtörése után felenged a fagy, és minden visszatér a régi kerékvágásba. Orm kiszabadítja a trollokat a jég fogságából, hőstettét azonban nem meri felvállalni, nehogy kiderüljön, hogy ő igazából a Hókirálynő szolgája volt. Így hát teljes ismeretlenségben bányászként tengeti a hétköznapjait szeretett nagyija oldalán.
Egy nap a trollok királya közhírré teszi, hogy férjet keres az unokahúgának, Maribel hercegnőnek, és a kiválasztott lovag a fele királyságát is elnyeri. Orm kapva kap az alkalmon, ő is jelentkezik a próbára, de a döntő pillanatban mégis inába száll a bátorsága. Azt lódítja, egyedül győzte le a Hókirálynőt. Hazugságával olyan események láncolatát indítja el, amely újra rászabadítja a világra a gonosz fagyos erejét…

Forrás: port.hu

Kapcsolódó képek