menu

  • 2015.10.30.

Hókirálynő – Uránia mozi

Színes, magyarul beszélő, orosz családi animációs film, 80 perc, 2012

12 éven felülieknek!

Vetítések:

Patkós Irma terem
November 05-08. (csütörtöktől-vasárnapig)  15.45
November 09-11. (hétfőtől-szerdáig) 3D 15.45

Rendező: Vladlen Barbe

Szereplő(k):
Gerda – Anna Shurochkina
Kay- Ramilya Iskander
Orm – Ivan Okhlobystin
Vospitatel – Dmitriy Nagiev
Snezhnaya koroleva – Galina Tyunina
Doch atamanshi – Elizaveta Arzamasova
Tsvetochnitsa – Lyudmila Artemeva
Korol – Yuriy Stoyanov
Atamansha – Anna Ardova

Leírás

Egy távoli vidéken, ahol elvarázsolt hadihajók fagynak jéggé, és városok alusznak örökös téli álmot, élt egyszer egy bátor testvérpár, Gerda és Kai. Édesapjuk, Vegard varázsló különleges hatalommal bírt: olyan tükröket készített, amelyek megmutatták, milyen érzéseket, vágyakat rejt az emberek lelke. Ám a fagyos szívű Hókirálynő, aki a világot örökké tartó téllel sújtotta, nem nézte jó szemmel, hogy a birodalmában van valaki, aki képes a legtitkosabb érzéseket is feltárni.
Egy napon a gonosz királynő a sarki széllel Vegard mestert és feleségét, Unát elragadta gyermekei mellől, és jégszoborrá változtatta.
Évekkel később a Hókirálynő egyik szolgája, Orm, a troll egy árvaházban felfedezi Vegard varázsló fiát, Kait. A sarki szél ekkor Kait is elragadja húga, Gerda mellől, egyenesen a királynő palotájába, aki arra készül, hogy őt is jéggé dermeszti.
A Hókirálynő nem is sejti, hogy Gerdát és Kait olyan szoros kapocs köti össze, amit még ő sem törhet szét. A bátor lányka felkerekedik, hogy hűséges barátjával, Lutával és a megszelídített trollal megkeresse szeretett testvérét, Kait. Kalandos útjuk során számos veszéllyel kell szembenézniük, ám a szeretet, a jóság és az elszántság erejével sikerül megküzdeniük a jégszívű asszonnyal, hogy megmentsék családjukat, és megtörjék a világot sújtó fagyos átkot.

Forrás: port.hu

Kapcsolódó képek