menu

  • 2015.10.06.

Hivatalosan is átadták a megújult Kossuth teret

Hivatalosan is átadták a Kossuth tér megújított szakaszát

– számolt be róla a ma tartott sajtótájékoztatón Takáts László polgármester, Imregi Tibor a körzet önkormányzati képviselője és Szebeni Dávid, a Ceglédi Városfejlesztési Kft. ügyvezetője.

Mintegy 800 négyzetméteren újult meg a Kossuth tér a felújítás második ütemében: a tér új díszburkolatot kapott, új padokat és szemeteseket helyeztek ki, valamint új fákat is ültettek a térmegújítási programban. Bár a teret már a hétvégén tartott XX. Kossuth Toborzó Ünnepély alkalmával birtokba vehették városunk lakói, hivatalosan ma délelőtt jelentették be a beruházás elkészültét.
Takáts László elmondta: köszönet illeti a Ceglédi Városfejlesztési Kft-t és a kivitelező Elastic 91 Kft-t a gyors és szakszerű munkáért. Hozzátette: egy esztendővel ezelőtt az új városvezetés azt tűzte ki célul maga elé, hogy a város gazdasági életét, gazdaságfejlesztését és a munkahelyteremtést fejleszti. „Ebből adódóan pedig a közterületek és közterek megújítása is a város élhetőbbé tétele szempontjából megtörténik: ennek az első lépéseinek, megvalósulásának vagyunk tanúi. Ezt szeretnénk a jövőben is folytatni, egyrészt ahogy ezt eddig is tettük, az ilyen munkák és minden munka, ami Cegléden van a ceglédi vállalkozások bevonásával történik meg. Szeretnénk, ha ezeket a munkákat mind ceglédi vállalkozások végeznék és az anyagokat is ceglédi vállalkozóktól tudnánk beszerezni.” – fogalmazott a polgármester.

Imregi Tibor a körzet és a város lakóinak nevében is köszönetet mondott. „Azt gondolom, az a tisztem, hogy megköszönjem az 5-ös számú körzet és a város lakói nevében is, hogy birtokba vehetjük a városnak ezt a megújult részét. Azt gondolom, hogy ez nem csak a körzetem lakóit, hanem a város összes lakóját érinti, mert annyira központi helyen van és áldatlan állapotok lettek felszámolva ezen a részen. Remélem, hogy a közeljövőben sok ilyen eseményről számolhatunk még be, hiszen nem fog megállni ez a folyamat: a városban több helyen is folynak a felújítási munkák és a jövő évi költségvetésben bizonyára helye lesz annak, hogy ez az utcarész is tovább folytatódjon a városháza felé.” – hangzott el a sajtótájékoztatón.

A városfejlesztési kft képviseletében Szebeni Dávid arról szólt, hogy a Kossuth tér második ütemének megújítása összességében 800m2 új közterületet érint. „Az Alkotmány és Kazinczy utcai szakasz mellett megújult egy rész a Citromház Kőrösi út felőli sarkán is. Ennek az a különlegessége, hogy a bio bolt tulajdonosa partnerségben az önkormányzattal gyakorlatilag a kivitelezést saját forrásból oldotta meg. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy bejelentsem, a jövő évi felújítások során a városvezetés számít arra, hogy az üzlet- és ingatlantulajdonosok proaktívan megkereshessék az önkormányzatot és amennyiben hozzá tudnak járulni a közterület felújításokhoz, nyilvánvalóan az önkormányzat is méltányosan tud eljárni például a közterület használati díjaknál.” – szólt Szebeni Dávid, aki azt is elmondta: céljuk ezzel, hogy közösen, partnerségben együtt hamarabb el tudjanak érni eredményeket.

Kapcsolódó képek