menu

  • 2015.05.13.

Közlekedik a család – Ismét autót nyerhet a legjobb!

Az elmúlt évek kedvező tapasztalatai alapján az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság idén is meghirdeti a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedőt.

A verseny fődíja egy Skoda Fabia Combi személygépkocsi.

Nevezhet minden olyan magyarországi lakóhellyel rendelkező család, ahol legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá 6-17 év közötti gyereke(ke)t nevelnek.

A területi versenyeket a fővárosi és a megyei balesetmegelőzési bizottságok bonyolítják le 2015. április 25. és június 13. között, az alábbi ütemezés szerint:

• Április 25. Budapest, Tatabánya, Szeged,
• Május 9. Kaposvár, Békéscsaba, Salgótarján, Székesfehérvár
• Május 16. Győr, Miskolc, Pécs, Szombathely,
• Május 30. Veszprém, Szekszárd, Nyíregyháza
• Május 31. Nyíregyháza, Debrecen
• Június 6. Kecskemét, Szolnok, Cegléd, Gyöngyös
• Június 13. Zalaegerszeg

A pontos helyszínekről és időpontokról a verseny honlapján – www.kozlekedikacsalad.hu – tájékozódhatnak az érdeklődők.

A területi versenyre a fenti honlapon elektronikus úton, valamint a vetélkedő napján, a helyszínen személyesen lehet jelentkezni.

A honlapon május 1. és június 7. között ötfordulós játékos közlekedésbiztonsági vetélkedő kerül lebonyolításra.

A feladatokat eredményesen teljesítők között fordulónként kisorsolásra kerül a Hungaroring Sport Zrt. felajánlásaként a Formula 1 Magyar Nagydíjra 2 db belépő, az Autós Nagykoalíció felajánlásaként 1 db 10.000 Ft értékű üzemanyag utalvány, valamint a Porsche Hungária Kereskedelmi Kft. felajánlásaként 1 db 10.000 Ft értékű Skoda ajándékcsomag.

Az internetes játékra családok is jelentkezhetnek, és fordulónként pontokat gyűjthetnek. A legeredményesebben szereplő család részére a szervezők lehetőséget biztosítanak, hogy az országos döntőbe jusson és ott a területi versenyek legjobbjaival mérje össze tudását.

Az országos döntő 2015. június 21-én, Mogyoródon, a Hungaroringen kerül megrendezésre.

A családok tesztlap kitöltése után autós és kerékpáros ügyességi feladatokban, műszaki ismeretekben és elsősegélynyújtás terén mérik össze felkészültségüket. A Skoda Fabia Combit bármely család megnyerheti, mely ismeri, és megfelelően alkalmazni is tudja a mindennapok biztonságos közlekedéséhez szükséges szabályokat.

Kapcsolódó képek