menu

  • 2015.05.13.

Cegléd a dobogón – Kistérségi Ovi Olimpia városunkban

Kocséri gyerekek nyerték a kistérségi Oviolimpiát, így jövőre a község adhat otthont a játékos vetélkedőnek.

Második helyen Jászkarajenő csapata, harmadikon pedig a ceglédi, Lövész utcai óvoda végzett.
A sportcsarnokban szombaton több mint száz gyerek versengett egymással.

Bevonulással indult az oviolimpia csakúgy, mint a világverseny. Transzparenst is vitt minden csapat, hogy mindenki láthassa honnan jöttek. Sőt nyitóműsor is volt, táncos-zenés számot mutattak be a kicsik, de fitnesz bemutató is színesítette a délelőttöt. A gyerekek közös bemelegítést is végeztek. Tíz csapat, Cegléd, Ceglédbercel, Csemő, Dános, Jászkarajenő, Kocsér, Nyársapát, Törtel és Újszilvás óvodásai versenyeztek egymással.

„Ezen a játékos sportvetélkedővel szeretnénk felhívni a figyelmet az egészségtudatos életmódra, a mozgás fontosságára, annak megszerettetésére és a Föld napja alkalmából a környezettudatos nevelésre.” – mondta el Darányiné Horsik Zsuzsanna tagóvoda-vezető.

A zsűri elnöke, a fővédnök Takáts László polgármester volt – ő is köszöntötte a kicsiket, felkészítőket és kísérő szülőket. A sportot, a versenyzést minél kisebb korban el kell kezdeni. Van, akinek csak a mozgás, a vetélkedés öröméért, a legügyesebbek pedig, hogy felkészüljenek a kiugró teljesítményekre – mondta a polgármester

„15-20 évvel ezelőtt még nem gondoltuk volna, hogy a magyar jégkorong válogatott ilyen sikereket fog elérni. 15-20 évvel ezelőtt azok a fiatalemberek, akik ma este jégre fognak lépni óvodások voltak és ők is versengtek talán valamiben.” – fogalmazott megnyitó gondolataiban a polgármester.

A zsűri tagjai Földi László országgyűlési képviselő, Hegedűs Ágota alpolgármester, Füle Győzőné az önkormányzat szakbizottságának vezetője, Rimóczi Gábor képviselő, Ungvári Miklós judós, Szűrszabóné Révész Zsuzsanna a Pesti úti óvoda búcsúzó vezetője és Orosz Zoltánné a Pesti úti Óvoda megbízott vezetője voltak.

„Valamennyi feladat a Föld napja jegyében lett kialakítva. Ezzel a gesztussal csatlakozva és felhívva a figyelmet a Föld védelmének a fontosságára. A Föld Napja alkalmából különbféle eseményeket szerveznek világszerte, melyekkel szintén a figyelmet szeretnék felhívni környezetünk megóvására.” – mondta el Orosz Zoltánné óvodavezető.

A vetélkedőt a Kocsér óvodájába járó gyerekek nyerték meg. Ők bizonyultak a legügyesebbeknek. De nem csak ők kaptak ajándékot, a verseny egyetlen résztvevője sem ment haza üres kézzel.

Forrás: ctv.hu

Kapcsolódó képek